Östersunds kommunvapen

Du är här:

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Informationen på den här sidan uppdateras inte längre.
Denna sida kommer under hösten 2021 att ersättas av en ny tjänst för uthyrningslokaler.

Lokaler i Östersunds kommun

Här hittar du information om lokaler i Östersunds kommun som kan vara lämpliga för föreningar och privatpersoner som vill korttidshyra en lokal för att ett internt eller publikt arrangemang.
 
Vår ambition har varit att göra inventeringen så omfattande som möjligt, men om du anser att någon lokal fattas hör gärna av dig till kultur- och fritidskansliet på 063-1437 03. Det sker över tid förändringar med de lokalerna som vi listat så om du har mer uppdaterad information meddela gärna kultur- och fritidskansliet. Vissa ägare till lokaler har också avböjt att finnas med i detta register.
 
Lokalerna finns över hela Östersunds kommun och du finner dem listade i bokstavsordning, antal personer de rymmer och var i kommunen de finns.
Detaljerad beskrivning av inventarier och utrustning i lokalen och priset för att hyra diskuteras alltid med uthyraren.

Skolor och förskolor

I dessa listor finns inga skolor, förskolor, sport- och gymnastikhallar med.
 
Alla skolor och förskolor har lokaler för eventuell uthyrning. I samtliga fall är det respektive skolas rektor som beslutar om tillgänglighet och bokning. Listor över alla kommunens skolor och förskolor finns på Östersund kommuns hemsida häröppnas i nytt fönster.
 
Skolor som har aulor: Palmcrantz skolan, Wargentinskolan, Östbergskolan och Parkskolan,
samtliga i Östersund.

Sport- och gymnastikhallar

Kommunens samtliga sport- och gymnastikhallar (förutom Häggenås sporthall och Hara allaktivitetshus som ägs och drivs av ideella föreningar) kan du finna information om och boka via kommunens hemsida häröppnas i nytt fönster

Permanenta lokaler

Är du eller din förening ute efter en permanent lokal för er verksamhet har alla de i kommunen verksamma fastighetsbolag information om tillgängliga lokaler på sina respektive hemsidor.

Bra att tänka på när du eller din förening hyr lokal:

Respektera alltid uthyrarens regelverk för sin lokal! Många kräver till exempel alkohol- och drogfrihet i sina lokaler.
Försäkra dig om att den du hyr av har försäkringar när det gäller lokalens grundutrustning. Du som arrangör är skyldig att se till att du eller din förening har försäkringar för dem som besöker ditt arrangemang eller den du anställt för att medverka på evenemanget.
 
Vill du som arrangör ha fler tips hur du går till väga att genomföra ett lyckat arrangemang; ladda gärna ner Evenemangsguiden som har mängder med nyttig information och bra tips.

Publicerat:

2013-12-19
Kundcenter

063 14 30 00

Kontakt

Östersunds kommun

831 82 Östersund

Telefon: 063-14 30 00

Om webbplatsen

Mer om webbplatsen